46 35 62 13

Skriv eller ring til os.

Hvorfor skal man have foretaget en rodbehandling?

Der er mange, der har spurgt os hos Tandlægerne Malte, hvorfor man skal have foretaget en rodbehandling. De fleste gyser nemlig ved tanken om behandlingen, og vil egentlig helt være fri for den.

Men en rodbehandling er ikke roden til alt ondt. Tværtimod er det ofte den bedste behandling ved flere former for tandsygdomme og traumer.

Hul i tanden kan føre til betændelse i tandnerven. I disse tilfælde skal man have foretaget en rodbehandling. Nerven er nemlig placeret inde i selve rodkanalen i midten af tandroden.

Følsomme tandhalse eller revnede tænder kan også fjernes ved hjælp af en rodbehandling.Tænder som har fået krone på, har en lille risiko for at nerven dør. I dette tilfælde skal man have foretaget en rodbehandling, da bakteriernes affaldsstoffer den døde nerve ellers kan forårsage rodspidsbetændelse.

Et dybt hul i tanden, som har krævet en stor fyldning, kan også kræve, at man skal have foretaget en rodbehandling på et senere tidspunkt. Fyldningen kan nemlig ligge så tæt på tandnerven, at nerven med tiden dør.

Og endelig kan et hårdt slag mod en tand også kræve, at man skal have foretaget en rodbehandling. Tandens nerve kan risikere at dø ved slaget, og bakterier vil efterfølgende invadere det døde væv.

Derfor skal du have foretaget en rodbehandling

Betændelse i tandnerver er oftest smertefuldt. Når du får en rodbehandling, går tandlægen ind og behandler en skadet, betændt eller død nerve.

Behandlingen er altså nødvendig for at fjerne din smerte, stoppe betændelsen i at sprede sig og for at redde din tand.

Hvordan ved du, om du skal have foretaget en rodbehandling?

I langt de fleste tilfælde vil du opleve en smerte, som vil give dig anledning til at kontakte din tandlæge. De øvrige, typiske symptomer på betændelse i en tandnerve:

– Ømhed ved synkning og/eller tygning
– Dårlig smag i munden
– Tanden begynder at ændre farve
– Du får en tandbyld
– Du har hovedpine som strømmer ud i kæbehulen

Bemærk at du godt kan have behov for at få foretaget en rodbehandling uden at have oplevet smerter. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl.

Praktisk info

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde

46 35 62 13
info@maltetand.dk

Tilsynsrapport 2017