46 35 62 13

Skriv eller ring til os.

Smerter efter rodbehandling – hvor længe varer de?

Det er helt normalt at opleve smerter eller gener efter en rodbehandling. Smerterne bør ikke vare mere end 1-2 dage og kan dæmpes med almindelige smertestillende håndkøbsmedicin.
Hvis smerterne varer mere end et par dage, eller hvis du oplever kraftige smerter, skal du straks kontakte Tandlægerne Malte

Roden til al ondt?

I gamle dage var selve ordet ‘rodbehandling’ nok til at fremkalde kuldegysninger hos selv de mest hårdføre tandlæge-patienter. I dag behøver man ikke længere at være nervøs for at få foretaget en rodbehandling – selve behandlingen udføres nemlig under lokalbedøvelse, helt uden smerter.

De fleste årsager til en rodbehandling skyldes, at et hul i tanden har givet fri adgang til tandnerven, som derfor fyldes med bakterier og skaber betændelse i tanden. Bakterierne skal fjernes hurtigst muligt via en rodbehandling, da de desuden kan give anledning til rodspidsbetændelse og tandbylder.

Andre årsager til at få foretaget en rodbehandling kan være at tænderne har fået et hårdt slag, at en fyldning eller en plombe ligger for tæt på en nerve, eller hvis man har meget følsomme tandhalse.

Rodbehandling er en nødvendighed – men ingen garanti

Desværre er der ingen garanti for, at en udført rodbehandling vil være en succes. Selvom tandlægen er godt bekendt med proceduren, er der faktorer som ingen tandlæge er herre over. Der kan for eksempel være tilfælde hvor selve tandens anatomi, simpelthen gør det umuligt for tandlægen at udføre en komplet udrensning af rodkanalerne.

Dog er der gode chancer for et positivt resultat; 80/95 % af alle rodbehandlinger løser problemet.

Vær opmærksom på smerter efter rodbehandling

Selvom du skulle være så heldig, at du knap mærker til smerter efter din rodbehandling, så er tanden alligevel svækket. Dette skyldes den udboring, der skal til for at få adgang til rodkanalerne.

Du skal altså ikke være nervøs for at få foretaget en rodbehandling – men blot være opmærksom på eventuelle smerter efter rodbehandlingen – og hvor længe de varer.

Kontakt os hvis du er i tvivl – både før og efter rodbehandlingen.

Praktisk info

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde

46 35 62 13
info@maltetand.dk

Tilsynsrapport 2017