46 35 62 13

Skriv eller ring til os.

Syreskader på tænder – hvad er behandlingen?

Hvis du har fået lette syreskader på dine tænder, er behandlingen simpel; du skal blot fjerne årsagen til syreskaderne. Hos Tandlægerne Malte har vi stor erfaring med behandling af syreskader.

Årsager til syreskader på tænder

Dine tænder bliver udsat for syreangreb hver gang du drikker eller spiser syreholdige fødevarer som fx. sodavand (også light), juice, saft, syrlige frugter og slik.

Dine tænder kan sagtens modstå enkelte syreangreb, men hvis du dagligt udsætter dem for store mængder syre, begynder det at ætse tændernes emalje.

Når emaljen på dine tænder forsvinder, bliver dine tænder ofte gennemsigtige eller blålige at se på. Fortænderne får hakker i kanten, og bliver langsomt kortere.

Når først syreskaderne har gjort synlig skade, er det ikke altid nok blot at begrænse syreangrebene.

Syreskaderne på tænder som kræver behandling

Hvis du har smerter, fordi dine tandhalse er blevet følsomme af syreskaderne, eller der er opstået en fraktur på grund af de tyndslidte tænder, er det nødvendigt med en behandling af syreskaderne.

Oftest genoprettes de syreskadede tænder med plast, men en eller flere kroner kan også være nødvendig i visse tilfælde. I de svære tilfælde kræves der en tandretning, så hele eller dele af tandstillingen harmoniseres inden genopbygningen.
Hvis selve tandens nerve er påvirket, kan det være nødvendigt med en rodbehandling.

Hvor længe holder behandlingen af syreskader på tænder

Behandlingen holder heldigvis længe – ofte livet ud.Det forudsætter dog, at årsagen til sliddet fjernes, ellers starter sliddet blot forfra på de behandlede tænder. Der kan altså også ske små brud på plast eller porcelæn, fuldstændig som det sket på tændernes emalje.

Fordelen ved en mere omfattende behandling af syreskader er ofte et flottere og mere ensartet smil, men det kan dog langt bedre betale sig, at passe rigtigt på sine egne tænder i stedet.

Husk derfor at begrænse indtaget af syreholdige fødevarer, så er du godt på vej til at undgå behandlingen af syreskader på dine tænder. Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os i klinikken

Praktisk info

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde

46 35 62 13
info@maltetand.dk

Tilsynsrapport 2017