46 35 62 13

Skriv eller ring til os.

Tandkødsbetændelse – hvad gør jeg?

Langt de fleste vil på et tidspunkt opleve at få tandkødsbetændelse, og spørge sig selv; hvad gør jeg så? Men tilstanden er ikke i sig selv farlig, og du kan faktisk selv sørge for, at du undgår tandkødsbetændelsen – i kombination med regelmæssige besøg hos Tandlægerne Malte.

Tandkødsbetændelse – hvad er det?

Tandkødsbetændelse er, som ordet antyder, en betændelse i tandkødet, som gør dine gummer ømme og tilbøjelige til at bløde ved tandbørstning.

Tilstanden opstår oftest ved at de bakterier fra fødevarer som sætter sig på tænderne og i tandkødsranden ikke bliver fjernet ved den daglige tandbørstning. Dermed får bakterierne mulighed for at danne plak, som derefter bliver til tandsten, og tandkødet bliver betændt af bakteriernes affaldsstoffer, som ligger i randen mellem tænder og tandkød.

Hvad er symptomerne på tandkødsbetændelse

Hvis du oplever, at dit tandkød bliver ømt og rødt, har du med stor sandsynlighed tandkødsbetændelse.

Ofte vil det begynde at bløde lidt, når du børster tænder, og det kan også forårsage dårlig ånde eller en dårlig smag i munden.

Tandkødsbetændelse – hvad gør jeg for at slippe af med den?

Har du først har fået ømt og betændt tandkød, bør du kontakte din tandlæge. Selvom selve tandkødsbetændelsen ikke er farlig, kan tilstanden udvikle sig til paradentose, som er en langt mere alvorlig mundsygdom.

Din tandlæge vil kunne vurdere hvor fremskreden tilstanden er, og rådgive dig om det videre forløb.

Tandkødsbetændelse – hvad gør jeg for at undgå den?

Først og fremmest handler det om at holde en god mundhygiejne. Hvis du børster dine tænder regelmæssigt, og sørger for at rengøre imellem tænderne ved hjælp af tandtråd eller tandstikkere, vil du sjældent opleve at få tandkødsbetændelse.

Det er desuden også en fordel at undgå tobak, at sørge for at spise sundt, samt regelmæssigt at få en tandrensning ved tandlægen.

Vær opmærksom på at der også kan være andre risikofaktorer som kan bidrage til tandkødsbetændelse. Hvis du er gravid, i medicinsk behandling eller af andre årsager har et nedsat immunforsvar vil dit tandkød også være særligt udsat.

Endelig kan tandkødsbetændelse også være et symptom på andre sygdomme. Kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Praktisk info

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde

46 35 62 13
info@maltetand.dk

Tilsynsrapport 2017